Składniki:
- 3 jaja
- 2 łyżki mąki
- ok. 1/2 szkl. mleka
- smaczna wędlinka
- 2 cebule
- olej
- masło
- przyprawy wedle gustu
Kroimy wędlinę w kosteczki, paseczki, jak kto woli. Ja akurat miałam żywiecką i pokroiłam ją w kosteczki. Cebule obieramy, przekrajamy na 4 części i ciachamy plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulkę. Jak się troszkę przysmaży to dodajemy kiełbaskę. W między czasie robi ciasto na omlet. Dodajemy jaja, mleko i mąkę oraz przyprawy i miksujemy (oczywiście jeśli ktoś robi inaczej omlet to niech robi swoim sposobem ;D). Na drugiej patelni rozgrzewamy sporą łyżkę masła i wlewamy ciasto. Pieczemy na malutkim ogniu, aż góra się zetnie (oczywiście można też przekręcić omlet na drugą stronę, ja osobiście wolą gdy jedna strona jest delikatna, a druga bardziej przypieczona). Zdejmujemy na talerz, nakładamy warstwę farszu i gotowe!
Smakuje?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz